Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΝΑΝΟΙ

Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι είναι ένα από τα πολυαγαπημένα κλασικά παραμύθια, που προσφέρεται για διαθεματική προσέγγιση στο Νηπιαγωγείο. Στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε εποπτικό υλικό για τον πίνακα αναφοράς και φύλλα για ατομική και ομαδική εργασία. Αν πρόκειται για νήπια και προνήπια είναι καλύτερα να τα εκτυπώσετε σε μέγεθος Α3 και να τα δουλέψετε στην γωνιά συζήτησης. Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μπορούν να τα συμπληρώσουν ατομικά. • Στο πρώτο αρχείο θα βρείτε έγχρωμο εποπτικό υλικό για να αναρτήσετε στον πίνακα αναφοράς, όπου θα μπορούν οι μαθητές να βλέπουν μόνοι τους πώς γράφετε καθένας από τους πρωταγωνιστές του παραμυθιού.

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι
Εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό


  • Στο δεύτερο αρχείο περιλαμβάνεται ασπρόμαυρο εποπτικό υλικό.

  Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι
  Εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό


  • Ο τρίτος φάκελος περιέχει φύλλα εργασίας (έγχρωμα και ασπρόμαυρα) για να περιγράψουν/ χαρακτηρίσουν οι μαθητές τη Χιονάτη, τον Πρίγκιπα, τη Βασίλισσα και τους 7 νάνους.

  Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι- Μπορείς να περιγράψεις τους ήρωες;
  Φύλλα εργασίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό


  • Στον τέταρτο φάκελο θα βρείτε ασπρόμαυρα φύλλα εργασίας όπου οι μαθητές συμπληρώνουν τα κενά με λέξεις που αφορούν το σώμα ή τα ρούχα των ηρώων. Για τους μικρούς μαθητές προτείνονται τα φύλλα με τα κεφαλαία γράμματα.

  Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι- Συμπλήρωσε τα κενά
  Φύλλα εργασίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό


  • Ο πέμπτος φάκελος περιέχει φύλλα που αφορούν τα στοιχεία του παραμυθιού, όπως ποια είναι η αγαπημένη σκηνή, ποιό άλλο τέλος θα πρότειναν οι μαθητές για το παραμύθι, να γράψουν τον τίτλο, τους ήρωες, το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, ποιό ήταν το πρόβλημα και πώς λύθηκε, ποιές ήταν οι σκέψεις της Χιονάτης και της Βασίλισσας.

  Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι- Στοιχεία του παραμυθιού
  Φύλλα εργασίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό

  • Το 6ο αρχείο περιέχει φύλλα εργασίας για να συμπληρώσουν οι μαθητές τι είναι, τι έχουν και τι κάνουν οι ήρωες του παραμυθιού. Περιλαμβάνει κι ένα παράδειγμα.

  Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι- Τι είναι, τι έχουν, τι κάνουν οι ήρωες
  Φύλλα εργασίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
   Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε το 1ο αρχείο πατήστε εδώ
   Για το 2ο αρχείο πατήστε εδώ
   Για το 3ο αρχείο πατήστε εδώ
   Για το 4ο αρχείο πατήστε εδώ
   Για το 5ο αρχείο πατήστε εδώ
   Για το 6ο αρχείο πατήστε εδώ


   Αν θέλετε να το συνδυάσετε με το θέμα "Μήλα- Καρποί του φθινοπώρου" μπορείτε να βρείτε υλικό για το νηπιαγωγείο πατώντας εδώ. Θα βρείτε επίσης ένα φύλλο εργασίας με τίτλο "Αν ήσουν η Χιονάτη θα έτρωγες το μήλο που έδωσε η γριούλα;" που αναφέρεται στα μαθηματικά.    Δεν υπάρχουν σχόλια:

   Δημοσίευση σχολίου

   Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...